Magyar Fordítók Elektronikus Fóruma (MFEFO)

Az Internet megteremtette a lehetőségét annak, hogy a számítógép segítségével az emberek rendkívül olcsón napi kapcsolatot tartsanak egymással, függetlenül attól, hogy a világ mely táján élnek.

A fordítók – akik ma már szinte mind számítógéppel dolgoznak, és hivatásuk lényege a nemzetközi kapcsolattartás – elsőként ismerték fel az Internetben rejlő lehetőségeket. Először létrehozták az angol nyelvű Lantra-L levelezőlistát, majd létrejöttek a külön országos listák.

Az 1995 októberétől üzemelő Magyar Fordítók Elektronikus Fórumának legfontosabb célja, hogy napi szakmai kapcsolattartási lehetőséget nyújtson tagjainak: fordítóknak, fordítóirodáknak, nyelvészeknek, szoftverfejlesztőknek – mindenkinek, akit valamilyen okból érdekel a fordítás. Szakmai kérdéseinkre (pl. terminológia) gyorsan választ kaphatunk. Informálódhatunk a fordítók világáról, ismeretségeket köthetünk, akár munkát is elcsíphetünk. Ugyanakkor tudni kell: a fórum reklámozásra nem használható! Kivételt képeznek a fordítással összefüggő termékek. Kétség esetén érdemes megkérdezni a moderátort. Különösebb szabályok és kötöttségek nélkül adhatunk tájékoztatást, tájékozódhatunk magunk is, segíthetünk egymásnak és tanulhatunk egymástól.

2020 januárjában a listát a YAHOOGROUPS gyakorlati megszűnése miatt áthelyeztük a GROUPS.IO szolgáltatóhoz.

A jelentekezés módját és a lista kezelését részletesen a Listakezelés szakasz ismerteti, a lista használatával kapcsolatos kéréseket pedig az Útmutató.